Massage

Klassisk Massage

Massage är en behandling av hud, senor, ligament och bindväv. Spända och strama muskler kan ge upphov till bland annat spänningshuvudvärk, smärta i muskler och minskad rörlighet i rörelseapparaten.

I samarbete med Kroppsforum i Uddevalla erbjuder jag massage.

Dagens samhälle har en generellt hög stressnivå. Denna stress kan orsaka sjukdomar och psykisk utbrändhet. Vissa påverkas inte akut, men kommer någon gång senare i livet att få betala ett högt pris för att ha åsidosatt sitt behov av avkoppling och återhämtning. Massage kan vara ett enkelt sätt att ge kroppen och själen en stunds återhämtning och avkoppling.

Massage som behandlingsform har anor sedan många tusen år tillbaka i tiden. Massagemetoder finns även beskrivna i forntida Egypten och antika Grekland. Fram till romarrikets fall var massage en vedertagen behandlingsform för många åkommor. Men kristendomens syn på beröring satte stopp för massagens utbredning. Masserandet upphörde och glömdes bort fram till 1800-talet. Den svenska massagen skapades av ”sjukgymnastikens fader” Per Henrik Ling (1776 – 1839). Han utvecklade massagen och sammanförde den med gymnastiska övningar under början av 1800-talet. Den svenska massagen blev ett känt begrepp över stora delar av världen.

Massörer, naprapater, kiropraktorer och andra komplementärmedicinska yrkesgrupper har alltid vetat om att massage har mycket goda fysiologiska och psykologiska effekter genom sin praktiskt beprövade erfarenhet. Forskningen på området har gått framåt på senare år och resulterat i fler vetenskapliga rapporter om massagens effekter.

Massagens fördelar är många:

  • ökar blodcirkulationen.
  • sänker stresshormonerna och stimulerar oxytocinet.
  • kan minska smärta, oro, depression och upplevd trötthet.
  • gör spända muskler mjuka och elastiska.

Gravidmassage

Välkommen till mig från vecka 1 fram till din förlossning och få professionell och trygg behandling med korrekta och relevanta råd. Jag behandlar: 

  • Värk i nacke, skuldror, bäcken, rygg, armar och ben.
  • gravid-ischias och ländryggssmärtor.
  • Ödem, blod- och lymfcirkulationen förbättrats.
  • svullnader i händer, ben och fötter.
  • Stress, avkoppling och egen tid.

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Dela

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Event & kurser

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Inget Spam, bara nyttiga notiser och uppdateringar.