Massage

Massage & gravidmassage - Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, Ljungskile med omnejd

boka massage

OBS! pga skada kommer jag inte kunna erbjuda massage under resten av 2021!

Klassisk Massage

Massage är en behandlingsmetod av hud, senor, bindväv och ligament. Spända och strama muskler kan ge upphov till bland annat spänningshuvudvärk, smärta i muskler och minskad rörlighet i rörelseapparaten. Ni hittar mig i Uddevalla men jag vänder mig även till er i närliggande städer, såsom Ljungskile, Trollhättan och Vänersborg.

Dagens samhälle har en generellt hög stressnivå som gör att många känner sig stressade. Denna stress kan orsaka allt från sjukdomar till psykisk utbrändhet. Vissa människor påverkas inte akut, däremot kommer de någon gång senare i livet att få betala ett högt pris för att inte ha prioriterat sitt behov av avkoppling och återhämtning. Massage kan vara ett simpelt sätt att ge kroppen och själen den återhämtning och avkoppling som den behöver.

Massage som behandlingsform har historia sedan många tusen år tillbaka i tiden. Olika massagemetoder finns även beskrivna i forntida Egypten och antika Grekland. Fram till romarrikets fall var massage en allmänt accepterad behandlingsform för många olika typer av åkommor. Dock satte kristendomens syn på beröring stopp för massagens utbredning. Masserandet upphörde och glömdes därmed bort fram till 1800-talet. Den svenska massagen skapades av den så kallade ”sjukgymnastikens fader” Per Henrik Ling (1776 – 1839). Han utvecklade massagen och förde samman den med gymnastiska övningar under början av 1800-talet. Då blev den svenska massagen ett känt begrepp över stora delar av världen och är det än idag.

Massörer, kiropraktorer, naprapater och andra komplementärmedicinska yrkesgrupper har alltid haft vetskapen att massage har mycket goda fysiologiska och psykologiska effekter genom sin praktiskt beprövade erfarenhet. Forskningen på området har gått framåt på senare år och gett resultat i fler vetenskapliga rapporter om massagens effekter.

Massagens fördelar är många:

  • ökar blodcirkulationen.
  • sänker stresshormonerna och stimulerar oxytocinet.
  • kan minska smärta, oro, depression och upplevd trötthet.
  • gör spända muskler mjuka och elastiska.

Gravidmassage

Som gravid är du välkommen till mig från och med vecka 1 fram till din förlossning. Här får du en professionell och trygg gravidmassage med korrekta och relevanta råd. Jag behandlar: 

  • Värk i nacke, skuldror, bäcken, rygg, armar och ben.
  • gravid-ischias och ländryggssmärtor.
  • Ödem, blod- och lymfcirkulationen förbättrats.
  • svullnader i händer, ben och fötter.
  • Stress, avkoppling och egen tid

                                   Jag tar emot E-Passi och Actiway               

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Dela

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Event & kurser

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Inget Spam, bara nyttiga notiser och uppdateringar.